16/06/2014

Yale bespaart kosten voor Antalis in Estland

Yale bespaart kosten voor Antalis in Estland

Antalis is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende leveranciers van papier en verpakkingsoplossingen ter wereld en heeft, ondanks een moeilijke periode, onlangs geïnvesteerd in een nieuwe materials handling-vloot in het hart van haar activiteiten in Estland. Dankzij Yale en de distributeur in Estland, Laadur, kan het bedrijf nu optimaal profiteren van het economische herstel en veel besparen in het bestaande magazijn.

De relatie tussen de drie bedrijven dateert van langer dan 15 jaar geleden toen de tak in Estland van Antalis een onafhankelijk bedrijf was, Balti Paberi AS geheten. Destijds was het bedrijf een veel kleinere papierhandel met een klein magazijn met gebruikte handlingapparatuur. In 2003 werd het bedrijf na een aantal overnames uitgebreid naar een veel grotere, speciaal gebouwde vestiging van 2200 vierkante meter die een veel efficiëntere handlingoplossing nodig had.

Na een grondig aanbestedingsproces won Laadur de opdracht en werd Laadur betrokken bij het ontwerp van het nieuwe magazijn voordat de vloot met reach- en vorkheftrucks bij Yale werden besteld.

De aanvankelijke overeenkomst van drie jaar werd door de wereldwijde recessie met nog eens vijf jaar verlengd omdat het bedrijf de apparatuur niet wilde vervangen in het onzekere economische klimaat. Hoewel de originele apparatuur nog steeds heel efficiënt werkte, moest de apparatuur aangepast worden aan de groeiplannen en de gewijzigde zakelijke behoeften van het bedrijf.

Fred Märtsoo, Managing Director van Laadur, legt uit: “De heftrucks hebben uitstekend dienst gedaan en Antalis is onder de indruk van de betrouwbaarheid en productiviteit.

Maar er komt een punt waarop de service- en onderhoudskosten toenemen en we konden het bedrijf laten zien dat het blijven gebruiken van de verouderde vloot steeds duurder ging worden.”

Door de eerlijke beoordeling van de bestaande vloot ging Antalis op zoek naar volledige vervanging en afgelopen jaar kon er worden ingeschreven op een contract voor nieuwe heftrucks.

Fred Märtsoo vervolgt: “De afgelopen jaren hebben we een tendens gezien waarin bedrijven geen langdurige huurovereenkomsten meer aangaan en het materiaal kopen omdat ze denken dat dit hen meer zekerheid biedt. Tijdens de financiële crisis zijn er bij veel bedrijven trucks weggehaald nadat de huur niet meer werd betaald. In de markt hebben we een verschuiving gezien van 80 procent huur en 20 procent koop naar 50 procent koop.

Dit had tot gevolg dat de aankoopprijs het belangrijkste argument werd voor veel bedrijven, met name in Oost-Europa waar de impact van de financiële crisis het grootst was. Veel bedrijven hebben een negatieve ervaring gehad met huurovereenkomsten met te veel risico's.

Onze uitdaging was om Antalis te overtuigen van de voordelen van een langdurige overeenkomst en het belang van het overwegen van alle kosten gedurende de levensduur van een heftruck.”

Gedeeltelijk dankzij het ontwikkelde vertrouwen tussen Laadur en Antalis, won het voorstel van Yale/Laadur de aanbesteding en is de bestaande vloot sindsdien vervangen door twee MR14 reachtrucks en één ERP15VT elektrische heftruck. Een bestaande vorkheftruck op gas met een speciaal klemhulpstuk blijft ook in gebruik samen met een nieuwe MO10L mast lift orderverzamelaar.

De orderverzamelaar en andere nieuwe trucks zijn geleverd op basis van een operationeel leasecontract. Dit onlangs gelanceerde model van Yale zal een cruciale rol spelen omdat het hogere hefplatform eenvoudige toegang biedt tot hogere palletlocaties in het magazijn van 7,8 m hoog.

De nieuwe apparatuur wordt onderhouden door de 24 servicemonteurs in het team van Laadur als onderdeel van een overeenkomst waar Antalis al van profiteert.

Gunnar Vahter, transport- en magazijnmanager van Antalis, legt uit: “Doordat we de vloot vervangen hebben, zien we nu al een aanzienlijke verlaging van de reparatiekosten ten opzichte van onze verouderde vloot en andere bedrijfskosten.

De nieuwe apparatuur kan ook bredere en meer verschillende ladingen hanteren hetgeen belangrijk voor ons is omdat we bezig zijn ons productaanbod uit te breiden. Laadur en Yale hebben een pakket met oplossingen bedacht dat flexibel genoeg is om tegemoet te komen aan onze bestaande en toekomstige behoeften.

De markt waarin wij werken verandert constant en we passen onze productlijnen dan ook constant aan om de concurrentie voor te blijven. Zo verkopen we sinds kort verpakkingsproducten en daardoor moeten we ladingen met ongebruikelijke afmetingen in het magazijn kunnen vervoeren.

We eisen ook een hoge betrouwbaarheid en een snelle servicerespons, want het kan in ons magazijn met 3000 palletlocaties erg druk zijn.

Vanuit ons magazijn wordt een reeks van meer dan 3000 verschillende producten aan onze klanten geleverd en daarom is een efficiënte werking van essentieel belang voor het behouden van onze leidinggevende marktpositie. Het is een grote bonus dat Yale en Laadur dit hebben weten te bereiken en ons bedrijf ook nog eens veel geld besparen.” De trucks van Yale die nu worden gebruikt, hebben een bewezen staat van dienst voor zowel betrouwbaarheid als flexibiliteit. Joel Joa, Territory Manager van Yale Europe Materials Handling, voegt hieraan toe: "Onze MO-serie biedt één van de meest efficiënte en kostenbesparende oplossingen voor het verzamelen van orders. In Estland zijn dit soort orderverzamelaars nog vrij ongebruikelijk, dus de expertise van Laadur biedt Yale een groot voordeel voor het ontwikkelen van oplossingen voor innovatieve en vooruitdenkende bedrijven zoals Antalis. We kijken uit naar de samenwerking met de beide bedrijven de komende jaren."